ENERGETX Activiteiten

Lichamelijke activiteit is een van de aspecten die bijdragen aan een fitter en vitaler leven. Daarbij heeft dit ook weer een positief effect op de andere aspecten. Dat betekent niet direct dat het nodig is om dagelijks te knallen in de sportschool. Uit onderzoek blijkt dat dagelijks regelmatig licht in beweging zijn (bijvoorbeeld een kort blokje om wandelen) al zeer veel positieve gezondheidseffecten teweeg brengt (en zelfs met een exponentiele toename wanneer je normaal gesproken weinig tot niet in beweging bent) en dat 20 minuten bewegen ervoor zorgt dat je je wel 12 uur lang beter voelt!

Met de verschillende activiteiten via ENERGETX, die variëren van zeer laagdrempelig en ontspannend tot zeer intensief, is er voor iedereen een mogelijkheid om meer in beweging te komen!  

Doordat de activiteiten doorlopend en vast op het programma staan en dus wekelijks één of meerdere keren (ook online) worden aangeboden, bieden deze daarnaast ook nog eens een mooie stok achter de deur voor het verhogen van je beweegmomenten. Je kunt ze dus gewoon in je agenda zetten, en daarbij ben je natuurlijk helemaal vrij wanneer je wilt meedoen!

Per activiteit kun je kiezen voor verschillende serie-rittenkaarten. Je kunt dan zelf bepalen hoe vaak en wanneer je wilt meedoen. En dat is mooi, want je zit dus helemaal nergens aan vast!  Je kunt de  serie-rittenkaarten direct onder aan deze pagina bestellen! 

Wil je eerst nog wat meer informatie? Vul dan gerust het contactformulier in.   Ook is het mogelijk een vitaliteitstraject te combineren met de activiteiten. Kijk daarvoor bij ENERGETX Vitaliteitstraject!
Werk aan jouw fitheid en vitaliteit met de volgende activiteiten...


ENERGETX Mobility & Stretch Boswandeling (Purmerend)

De natuur biedt rust en zorgt voor een zuurstofrijkere omgeving. Regelmatig in een natuurlijke omgeving zijn, is belangrijk voor ons welzijn. Toch doen we dit in het algemeen te weinig. Met de ENERGETX Mobility & Stretch Boswandelingen zorgen we ervoor dat we de voordelen die een natuurlijke omgeving zoals het bos biedt, combineren met  lichamelijke activiteit. Dit gebeurt natuurlijk door de wandeling zelf, maar daarbij wordt deze gecombineerd met mobiliteits- en flexibiliteitsoefeningen. Deze activiteit waarbij lichte inspanning wordt gecombineerd met ontspanning, biedt daarbij ook nog eens een leuke mogelijkheid om lekker gezellig te socializen!  

Iedere maandag en vrijdag van 9.30-10.30 uur in het Purmerbos. Verzamelen op de parkeerplaats bij de bosingang vlak voorbij voetbalvereniging De Wherevogels.


ENERGETX Mobility & Stretch Boswandeling Senioren 65+ (Purmerend)

Als 65+er liever met leeftijdsgenoten op pad gaan? In dat geval  is het  mogelijk om mee te gaan met deze groep!

Iedere vrijdag van 10.45-11.45 uur in het Purmerbos. Verzamelen op de parkeerplaats bij de bosingang vlak voorbij voetbalvereniging De Wherevogels. Mogelijke extra momenten volgen nog.


ENERGETX Wielerronde 50km (Purmerend en omgeving)

Veel mensen die graag op de racefiets zitten, krijgen die regelmaat er niet echt lekker in. Je wilt graag wat vaker even genieten van de omgeving en even lekker in beweging zijn, maar de agenda staat  vaak volgepland, of er komt weer wat tussen. Snel een rondje maken, komt er niet altijd van. En als je dan wel kunt, is het toch ook wel gezellig om even met iemand samen te gaan trappen. Maarja, ook de anderen hebben het vaak druk.

Met de ENERGETX Wielerronde 50km staat er wekelijks op een vast moment een  lekkere fietsrit van ongeveer 50km op de agenda!  Je kunt alsnog helemaal zelf bepalen wanneer je mee rijdt!   Maar op deze manier   lukt het natuurlijk een stuk beter    om die regelmaat er  met elkaar lekker in te  houden!  

Iedere woensdag om 17.00 uur in de maanden mei t/m september. Verzamelen op de parkeerplaats bij de bosingang vlak voorbij voetbalvereniging De Wherevogels.


ENERGETX Online    Core Workout

ENERGETX Online Total Body HIIT

Hoe gemakkelijk is het om wekelijks jouw trainingen te kunnen doen, zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft? Via Zoom, kun jij wekelijks (van waar je ook bent, zelfs vanuit het buitenland) aan de interactieve 30 minuten ENERGETX Online trainingen meedoen! De trainingen sluiten ook nog eens goed af met een Mobility & Stretch cooling-down. En het enige dat  je nodig hebt is een beeldscherm, een internetverbinding, je eigen lichaam en een sportmatje! De trainingen zijn voor jou op jouw eigen niveau te volgen! Of je nu net begint, gevorderd of pro bent: Deze trainingen geven jou altijd de benodigde trainingsprikkel!

ENERGETX Online Core Workout - Iedere vrijdag van 12.30 - 13.00 uur

ENERGETX Online Total Body HIIT - Iedere zaterdag van 10.00-10.30 uur.

Je ontvangt de  inloggegevens van de Zoom-meeting na aanmelding! Bestel hier jouw serie-rittenkaart!


ENERGETX Activiteiten | Serie-rittenkaarten

Kies hier jouw activiteit en hoe vaak je wilt kunnen meedoen!

€ 30,00ENERGETX Mobility & Stretch Boswandeling (Purmerend) (Ook Senioren 65+) Serie 10x
€ 65,00ENERGETX Mobility & Stretch Boswandeling (Purmerend) (Ook Senioren 65+) Serie 25x
€ 125,00ENERGETX Mobility & Stretch Boswandeling (Purmerend) (Ook Senioren 65+) Serie 50x